Benodigdheden
200 g donkere chocolade
50 g bloem, niet zelfrijzend
20 g amandelpoeder
3 eieren
130 g suiker of vanillesuiker
130 g boter
Verder nodig
1 ruim bakblik
1 vel bakpapier
Bereiding
Neem een glazen mengkom en een diepe pot of pan waarin je de kom kan hangen. Weeg de chocolade en breek hem in stukjes in de mengschaal. Weeg boter, snij de margarine in blokjes en doe deze bij de chocoladestukjes. Vul de pot of pan met een bodempje water en zet hem op een zacht vuur. Hang de glazen kom met chocolade en boter in het water en creëer op die manier een ‘bain marie’. Laat de chocolade en de boter smelten. Roer af en toe even.
Breek de eieren in een tweede mengschaal. Weeg de suiker en strooi hem bij de eieren. Roer het mengsel los met de garde. Schenk het gesmolten mengsel van chocolade en boter bij de eieren met suiker en roer met de garde. Weeg de bloem en het amandelpoeder. Voeg beide bij het chocolademengsel en roer tot je een egaal browniebeslag krijgt.
Verwarm de oven voor tot 170°C. Smeer enkele likjes boter over de bodem van het bakblik, en bedek de bodem en de zijkanten met een vel bakpapier. De boter helpt het papier te fixeren. Schep het browniebeslag in het bakblik tot je een laag van 2 tot 3 centimeter dik hebt. Strijk het oppervlak glad. Bak het beslag gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het gebak afkoelen.
Hef het browniegebak uit de vorm en snij de opstaande randen weg met een groot scherp mes. Snij het gebak in gelijke vierkantjes van ongeveer 5 bij 5 centimeter. Het hart van de brownies moet mals zijn. Bewaar de brownies in een afgesloten koekjestrommel.
Het recept ‘Brownies’ is afkomstig van King Arthur Baking.
Wat vind jij van dit recept?