Een heerlijk recept voor brigadeiros – de echte Braziliaanse chocoladetruffels.
Benodigdheden
400 ml gezoete gecondenseerde melk
60 g pure chocolade, fijngehakt
2 el ongezoete cacaopoeder
1/4 tl zout
3 el ongezouten boter
1 el vanille extract
chocolade hagelslag van goede kwaliteit (of geroosterde pistachenoten, amandelen, kokos of gekleurde hagelslag)
Bereiding
Doe de gecondenseerde melk, pure chocolade, cacaopoeder en zout in een kleine steelpan. Zet de pan op een matig hoog vuur en breng aan de kook, roer voortdurend met een houten lepel. Zet het vuur wat lager en laat al roerend 10 tot 15 minuten sudderen tot het mengsel dik en glanzend wordt.
Als het mengsel opgesteven is, neem je het van het vuur en roer je er de boter en vanille door tot deze gesmolten en glad is. Giet het chocolademengsel in een glazen kom, dek af en plaats in de koelkast voor minstens 1,5 uur of een nacht.
Doe de hagelslag in een ondiepe kom. Wrijf wat zachte boter op je handen en schep een lepeltje van het chocolademengsel. Rol hier balletjes van 2,5 à 3 cm van. Rol elke balletje in de hagelslag en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
Dek ze goed af met vershoudfolie. Zo kan je de brigadeiros tot 2 dagen bij kamertemperatuur bewaren. In de koelkast tot 1 week.
Het recept ‘Brigadeiros’ is afkomstig van Half-baked Harvest.
Klik hier voor het volledige recept.
Wat vind jij van dit recept?