Bread & butterpudding is zo’n typisch Engels gerecht waar iedereen verzot op is. Ideaal wanneer je nog een brood hebt liggen dat niet helemaal vers meer is: hiermee fleur je hem weer helemaal op! Maak af met een bramen en buttermilk-syrup.
Probeer ook eens deze broodpudding met rozijnen.
Benodigdheden
1 heel boerenbrood met dikke korst
100 g boter, gesmolten
125 g bramen
rasp van 1 biocitroen
1 jonagold, bioappel, ongeschild, in dunne partjes
voor de custard
250 ml volle melk
250 ml slagroom
3 eieren
4 eierdooiers
75 g kristalsuiker
voor de buttermilk-syrup
150 g boter
150 g suiker
125 ml karnemelk
1 vanillestokje
1 tl baking soda
Verder nodig
hoge pan voor buttermilk-syrup
Bereiding
Het recept ‘Boter & broodpudding met bramen en buttermilk-syrup’ is afkomstig van Delicious Magazine.
Klik hier voor het volledige recept.
Wat vind jij van dit recept?