Bosbessen ricotta parfait is een ideaal en makkelijk recept voor als vrienden op bezoek komen.
Benodigdheden
1 grote banaan of ander fruit, in blokjes gesneden
2 tl citroensap
250 g ricotta
3 el bosbessen spread
een doosje verse bosbessen
12 vanille wafeltjes, verkruimeld
Bereiding
Meng de banaan en 1 theelepel citroensap in een middelgrote kom.
Doe de ricotta erbij. Doe de banaan en het overige citroensap in een in een magnetron-safe kommetje en verwarm ongeveer 10 tot 12 seconden op hoog vermogen. Voeg dan de bosbessen toe aan dit fruitmengsel. Goed mengen.
Neem vier dessertschoteltjes of kommetjes en vul steeds met een laag:
1 el wafeltjecrumbs
ricotta mengsel
2 el bosbessen
Herhaal dit en eindig steeds met bosbessen.
Serveer direct of bedek ongeveer een uur met plasticfolie in de koelkast om de kruimels iets te verzachten.
Tip
Kies blauwe bessen die rijp en stevig zijn en uniform van maat. De kleur hoort een indigo blauw te zijn met een zilverachtige waas. Je kunt blauwe bessen het beste direct na aankoop gebruiken. Je kunt ze een dag of vijf in de (niet vochtige) la van je koelkast bewaren.
Wil je blauwe bessen invriezen, leg dan verse blauwe bessen één laag op een vetvrij papier. Laat ze zo bevriezen. Eenmaal bevroren kun je ze in een plastic zak of bak doen. Als je de bevroren bessen wilt gebruiken, neem dan de benodigde hoeveelheid en was die.
Wat vind jij van dit recept?