Op Verloren Maandag eten we traditioneel appelbollen! Haal ze dit jaar eens niet bij de bakker maar maak ze zelf. Heel makkelijk en budgetvriendelijk.
Benodigdheden
4 appels, geschild en ontpit
8 vierkantjes bladerdeeg
1 ei, losgeklopt
100 g bruine suiker
1 el boter
1½ kl kaneel
1 el poedersuiker
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bestrooi de appelen met een koffielepel kaneel. Meng de suiker met de boter en de overige kaneel en vul de holtes van de appels met de vulling.
Verdeel 4 velletjes bladerdeeg over een ingevette bakplaat. Leg op elk velletje een appel en bedek met een tweede vel. Dus goed aan zodat alles goed vastkleeft. Snijd eventuele restjes weg.
Bestrijk de appelbollen met het losgeklopte ei. Bak ze 20-25 minuten goudbruin in de oven.
Garneer de warme appelbollen met wat poedersuiker.
4 personen
Bron: 15 gram
Wat vind jij van dit recept?