Appel crumble maken? Deze appel-kaneel crumble is een verrukkelijk dessert, zowel warm als koud. Serveer het met een bolletje ijs of een toefje slagroom voor een feestelijke touch!
Benodigdheden
450 g appelen, in partjes gesneden (stevige, zoetzure appelen als jonagold of goudreinetten)
200 g boter
150 g kristalsuiker
50 g bruine suiker
300 g gezeefde bloem
2 tl kaneel
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
In een grote kom, meng de bloem met de kristalsuiker. Voeg de boter toe en werk deze door het bloemmengsel totdat je kruimelige stukjes krijgt. Vet een ovenschaal in met boter. Schik de plakjes appel erin en besprenkel met de bruine suiker. Voeg nog een klontje boter toe en bedek het geheel met het deeg.
Bak ongeveer 45 minuten in de oven, of totdat het deeg een goudbruine kleur krijgt.
Wat vind jij van dit recept?