Benodigdheden
125 g bloem
3 eieren
1½ el zonnebloemolie
125 ml bier
1 ananas
poedersuiker
Verder nodig
frituurpan of ruime pan en keukenthermometer
Bereiding
Zeef de bloem boven een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en doe hier 1 mespunt zout, 1 ei en de olie in. Roer van buiten naar binnen een paar keer door met een garde en voeg al roerend het bier toe. Dek de kom af met een schone theedoek en laat 1 uur rusten op een warme, tochtvrije plek.
Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 180 ºC. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Splits 2 eieren en klop de eiwitten stijf. Schep ze voorzichtig door het beslag. Snijd de onderkant en kroon van de ananas en snijd de schil eraf. Snijd de ananas in de breedte in 10 gelijke plakken. Verwijder de harde kern met een mes.
Haal de ananas door het beslag, laat uitlekken en doe in de frituurpan. Frituur in porties in 5 min. goudbruin. Keer halverwege.
Laat de beignets op keukenpapier uitlekken en bestrooi met poedersuiker. Serveer warm, lauw of koud.
10 personen
Bron: Allerhande
Wat vind jij van dit recept?