Wie houdt van bakken mag het tijdens het aardbeienseizoen niet nalaten om een verse aardbeientaart te bakken. Jeroen vult een bodem van krokant kruimeldeeg met rijkelijke crème Suisse en de taart wordt afgewerkt met een flinke portie glanzende rode vruchten.
Benodigdheden
125 g boter, op kamertemperatuur
90 g bloemsuiker
5 eieren
30 g amandelpoeder
250 g patisseriebloem
een snuifje zout
boter
bloem
kruimeldeeg
5 dl melk
1 vanillestokje
100 g suiker
50 g puddingpoeder
1 blaadje gelatine
2,5 dl room
400 g aardbeien
bloemsuiker
Verder nodig
vershoudfolie
bakpapier
keukenweegschaal
zeef
keukenpenseel
deegrol
baklinzen of bakgewichtjes
keukenmachine
gekartelde taartvorm (diameter ongeveer 23 cm)
Bereiding
Het recept ‘Aardbeientaart met vanillepudding’ is afkomstig van Jeroen Meus.
Klik hier voor het volledige recept.
Zomerkost
75 recepten voor de lekkerste zomer ooit
In Zomerkost zorgt Jeroen voor de lekkerste zomer ooit. Hij brengt het Zuiden op tafel en serveert 75 heerlijke gerechten. Proef de zee in een pissaladière, maak stoere salades geknipt voor lome dagen of stel een heerlijke picknick samen voor een zomerse dag lanterfanten. Kortom: pluk de dag, een hele zomer lang!
Wat vind jij van dit recept?