Dit verrukkelijke ijs haalt het lekkerste in verse aardbeien naar boven.
Benodigdheden
200 ml volle melk
200 ml slagroom
150 g suiker
1 el vanillesuiker
3 eidooiers
snufje zout
300 ml aardbeienpuree (van ong 400 g verse aardbeien)
een paar druppels verse citroensap
Ook handig
Bereiding
De room en melk samen aan de kook brengen. Ondertussen de eidooiers met de suiker en zout opkloppen tot dikke schuim. Als de melk en room koken, ze van het vuur halen en al kloppende een flinke scheut in de dooiersschuim gieten. Daarna de schuim al roerend teruggieten in de hete melk. Het geheel voorzichtig verwarmen totdat het dikker is, niet laten koken want dan schift het. Alles moet helemaal glad en egaal blijven.
Haal van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Daarna afdekken en het liefst een nacht in de koelkast laten rijpen, dit komt ten goede aan de smaak van het ijs.
Op de dag dat het ijs gemaakt moet worden de aardbeien wassen, kroontjes verwijderen en ze fijnmaken in een blender tot puree. Je kan de puree nog eens door een zeef halen om zo de zaadjes te verwijderen, maar op zich is het niet nodig. De puree door de gerijpte ijsmassa mengen. Daarna invriezen.
Serveren met verse aardbeien en siroop.
6 personen
Wat vind jij van dit recept?